[ecofab look] out of the closet

Oké, je hebt heus wel door dat een nieuw shirtje voor vijf euro nauwelijks op een goede manier gemaakt kan zijn. Maar je hebt ook geen zin om in brandnetels rond te lopen. Wat moet je dan aantrekken? Vandaag een duurzame outfit, geshopt bij Out of the Closet. Dit is een artikel uit een serie die ik eerder voor lifestylewebsite good2b.nl heb geschreven.

 

Out of the Closet is een mooi charitatief concept vanuit de States dat haar eerste Nederlandse winkel in Amsterdam gevestigd heeft. Met een combinatie van HIV-preventie en hergebruik van kleding is dit de perfecte winkel voor een laidback duurzame look.

Out of the Closet verkoopt tweedehands kleding die door particulieren ingebracht is. Daarnaast verkopen ze ook restpartijen uit andere (failliete) winkels. Zowel mannen als vrouwen (én kinderen) kunnen terecht in deze winkel die grenst aan het gezellige Waterlooplein in hartje Amsterdam. Een combinatie van trendkleding van de grote ketens en tijdloze klassiekers vullen de vele rekken die handig gesorteerd zijn.

Out of the Closet

De duurzame look van Out of the Closet is perfect voor de herfst en heeft het trendy Peter Pan-kraagje in de hoofdrol. Draag hem met een zwarte maillot in deze Calvin Klein shorts (voor 1 euro kan je die niet laten liggen!), een heerlijk groot vest, leren halfhoge rijlaarsjes en een chuncky tas. Voor nog geen €50,- heb je een Kate Moss-look.

Out of the Closet

out of the closet

Nog geen jaar geleden startte deze kledingwinkel. Waar Out of the Closet eerst afhankelijk was van een (kleding) donatie van stichting KICI, draait deze winkel nu volledig op donaties. Particulieren kunnen kleding die ze niet meer dragen afleveren, en winkels die failliet gaan kunnen stock doneren. Nu hoop de tweedehandswinkel de volgende stap te nemen, maar makkelijk is dat niet.

Out of the Closet

 

Waar charityshops in de UK serious business zijn, veranderen de Nederlandse tweedehandswinkels al snel kringloopwinkels. Niet dat die winkels geen mooie kleding willen verkopen. Dat niet, maar ons bin zunig. Nederlanders dragen hun kleding tot op de draad en tweedehands winkels mogen bij wijze van spreke al blij zijn dat afgedankte kleding een voortijdig einde in de prullenbak ontlopen en bij hen ingebracht worden.

Out of the Closet wil deze cyclus doorbreken en start daarom in december haar campagne “Give it up”. Hiermee willen ze niet alleen Nederlanders bewegen kleding op te geven voor het goede doel – van elke verkochte euro gaat namelijk €0,96 naar gratis HIV-testen boven de winkel én steun aan het AIDS Healthcare Foundation – maar vooral meer geld inzamelen. Daarbij wil de winkel, net als de grote zussen in de VS, meer richting een warenhuis gaan. Met een kleine boekenafdeling is daarvoor het startsein gegeven. Ik voorspel binnenkort een grotere winkel!

Out of the Closet

Out of the Closet foto 1

Out of the Closet

Out of the Closet, Jodenbreestraat 158 te Amsterdam

Dit is een artikel in het kader van MyStyle Wat is MyStyle? Een groep jonge mensen die met brutal honesty voor jou duurzame producten test. Van kleding tot gadgets en van eten tot verzorgingsproducten. We zijn onafhankelijk, waardoor je zeker weet dat het niet een advertentie of marketingtruc is. Alle reviews en nog veel meer vind je op de MyStyle Facebookpagina en via Twitter!

Heeft dit artikel je geholpen?
ja
| ja, en ik ga nu vaker letten op duurzaamheid | nee | anders, namelijk | weet niet